Facebook Twitter Youtube

Lessen Freestyle

Wil jij graag meer leren over;

- Wat een paard beweegt. ( waarom doet hij wat hij doet)

- Hoe een paard beweegt. ( Biomechanica)

 

Wil jij graag leren communiceren op een manier die paarden van nature verstaan?

Wil jij werken aan leiderschap, wederzijds vertrouwen en respect?

 

Met de Freestylemethode, die ontwikkeld is door Emiel Voest in de 90er jaren, train je je paard in eerste instantie vanaf de grond en werk je aan communicatie, leiderschap, respect, vertrouwen en balans. Allemaal zaken die in orde zouden moeten zijn voordat je op je paard stapt.

Binnen deze methode zijn er 4 werkvormen waarmee je de basisvaardigheden van jezelf en je paard traint:

 

1. Loswerken

Dit is de basis trainingsvorm in het freestylesysteem waarbij het paard los loopt in een afgesloten ruimte van ongeveer 15x15 meter.

Met behulp van lichaamstaal(directe hulp) leer je controle te krijgen over looprichting en -tempo van het paard. Het paard  leert op ons leiderschap te vertrouwen en traint zijn natuurlijke balans.

 

2. Grondwerk

In deze werkvorm train je het paard aan de hand met behulp van een freestyle trainingshalster en een leadrope van 4,5 mtr.

Je werkt aan gehoorzaamheid van je paard. Met behulp van directe hulpen (lichaamstaal) en indirecte hulpen(leadrope en touwhalster)  leer je je paard wijken voor druk.

Tijdens het grondwerk komen ook obstakel en schriktraining aan de orde.

 

3. Dubbele Lange Lijnen

Het werken aan de dubbele lange lijnen is de belangrijke schakel tussen het werken op de grond en het rijden. Met de DLL ga je aan het werk met het verbeteren van de rijtypische balans. D.m.v. teugelwerking werk je aan buiging en nageeflijkheid.

 

4. Rijden

Alles wat je geleerd hebt in de eerste 3 werkvormen kun je inzetten om beter te leren rijden.

Je hebt geleerd om gebruik te maken van lichaamstaal en door je begrip van paardentaal kun je beter problemen oplossen. Je gaat leren rijden door gebruik te maken van je lichaamshouding.

 

Voor wie geschikt?

De Freestyle lessen zijn er voor iedereen die geïnteresseerd is in de omgang en het werken met paarden. Jong en Oud, professioneel of recreatief. Ook voor mensen die (tijdelijk) niet kunnen of willen rijden maar wel graag iets met paarden willen doen.

Door Wie?

De lessen worden gegeven door Madelon van Spiegel.

Zij is op dit moment bezig met het laatste jaar van haar freestyle instrukteursopleiding bij Paard Centraal in Dalfsen.

"mijn drijfveer om les te geven is om zoveel mogelijk kennis over te brengen opdat mensen een partnerschap met hun paard kunnen aangaan gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen d.m.v. heldere communicatie.

 

Kijk voor de kosten bij;  Informatie -> tarieven.

Interesse in onderdeel: Lessen Freestyle?
Of wil je meer informatie? Neem contact met ons op.