Facebook Twitter Youtube

Mini & Ponyles (6 t/m 12 jaar)

Mini Les (6 t/m 12 jaar)


Ieder kind die graag wil kan vanaf zijn of haar 6de verjaardag instromen binnen de miniles op Ruitersportcentrum Sneek.

De miniles hoort bij het niveau ‘’Kennismaken’’.
Tijdens deze lessen is het belangrijk dat er kennis wordt gemaakt met de pony’s en paarden: de omgang, poetsen en het rijden.

Er wordt in deze les spelenderwijs geleerd hoe een pony gestuurd moet worden, hoe er hulpen gegeven moeten worden en wordt de kinderen een juiste houding aangeleerd.
Kortom er wordt kennisgemaakt met de basisbeginselen van het ponyrijden.

Het niveau kennismaken sluit aan bij F1 en F2.
Wanneer er tijdens de afsluitingsactiviteit blijkt dat een kind het niveau ‘’kennismaken’’ heeft behaald mag hij of zij doorstromen naar de beginnende ponyles in het niveau ‘’vertrouwen’’.

* De miniles duurt een uur waarvan er een kwartier wordt opgezadeld met de instructie en er driekwartier gereden word.
* Minilessen worden dagelijks gegeven met uitzondering van zondag.

 

Pony Les (6 t/m 12 jaar)


De ponylessen zijn verdeeld in beginnende ponylessen, beginnend/gevorderde ponylessen, gevorderde ponylessen en zeer gevorderde ponylessen.
Deze verdeling hangt samen met de niveaus vertrouwen, basis, bevestigen, uitbreiden , toepassen en gevorderd.


Het niveau kennismaken sluit aan bij het F1 & F2 niveau van de FNRS. In de beginnende lessen wordt kennisgemaakt met de beginselen van het ponyrijden. Je leert bijvoorbeeld hoe je de teugels vast kunt houden en hoe je kunt sturen. Ook leer je om bepaalde hulpen te geven.

Het niveau vertrouwen sluit aan bij het F3 & F4 niveau van de FNRS. In deze lessen word verder gewerkt aan de basis van het rijden waarbij het vertrouwen tussen pony en kind centraal staat.

Nadat je het F4 niveau heb behaald werk je de basisbeginselen verder uit zodat je de lesstof echt beheerst. Als je dit onder de knie hebt kun je doorstromen naar het volgende niveau. Vanaf dit niveau bieden we ook een aantal keer per periode een springles aan tijdens de ‘’dressuur’’ lessen. Dit doen we zodat je kennis kunt maken met springen en de vaardigheden die daarbij aansluiten.

Het niveau basis sluit aan bij het F5 & F6 niveau van de FNRS. Tijdens deze lessen word er gewerkt aan de basis. Na het afronden van dit niveau beheers je de basis van het ponyrijden en mag je ook deelnemen aan de specials springlessen mocht je dit graag willen.

Het niveau bevestigen sluit aan bij het F7 & F8 niveau van de FNRS.
In deze lessen wordt de basis verstevigd en verzekerd. Bij dit niveau werk je de basis verder uit zodat de basis zo stevig wordt dat je altijd terug kan vallen op je basis in het rijden.
Je maakt je de aangeleerde vaardigheden van het rijden eigen. Je gaat iets dieper op de stof in; teugelhulpen, beenhulpen, gewichtshulpen,  gangen, rechtrichten zijn allemaal voorbeelden van vaardigheden waarmee je aan de slag kunt gaan tijdens de lessen. Wanneer je dit beheerst kun je verder naar het volgende niveau.

Het niveau uitbreiden sluit aan bij het F9 & F10 niveau van de FNRS. Tijdens deze lessen ga je aan de slag om je verstevigde basis uit te breiden met nieuwe oefeningen en uitdagingen.
Nieuwe vaardigheden leren, nieuwe uitdagingen aangaan. Je kunt hierbij denken aan het rijden van nieuwe figuren, het rijden van middendraf etc.
Het niveau toepassen sluit aan bij het F11 en F12 niveau. Tijdens de lessen ga je de opgedane kennis toepassen tijdens de lessen.
Nieuwe vaardigheden die aanbod komen zijn wijken, een buitenrit maken, het laten zien van de middengalop etc.

Wanneer je dit niveau behaald verdien je de bronzen speld van de FNRS waarmee je dit gedeelte van de leerlijn afsluit.

Het gevorderde niveau sluit aan bij het BB & B niveau.
Wanneer je op dit niveau bent leer je vaardigheden vanuit het BB & B niveau.

Elke periode wordt er ook aandacht besteed aan het maken van een sprongetje en het oefenen van vaardigheden zoals slalommen, sturen etc.
Deze vaardigheden bieden wij ook aan binnen de afsluitingsactiviteit.
Op deze gebieden zijn er ook doorgroei mogelijkheden in het rijden.
Wanneer uw kind de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt of in overleg met de instructie kan hij of zij doorstromen naar de paardrijles.

* De ponyles duurt een uur waarbij de kinderen zelf van te voren opzadelen.
* Ponylessen worden dagelijks gegeven, met uitzondering van de zondag.

 

Interesse in onderdeel: Mini & Ponyles (6 t/m 12 jaar) ?
Of wil je meer informatie? Neem contact met ons op.